mmm...

mumsade på den godaste middagen idag, Chili con Carne. Har nog aldrig lagats i mitt hus men efter lite tjat från mamma så! Jag åt såklart tills jag rullade fram och nu ångrar jag mig nästan lite eftersom jag fortfarande nu c:a 4 tim senare är mätt och inte orkat något lösgodis at all... Dagens I-lands problem!




Här kommer iallafall ett recept på ljuvligheten :


2 cn Naturella vita bönor; -avrunnen vikt för 2 burkar -är ca 265 g
320 g Nötfärs
4 tsk Flytande margarin
2 Gul lök; hackade
1 Grön paprika
1 Röd paprika
1 Vitlöksklyfta; ev det dubbla
400 g Hela tomater på burk
1 Buljongtärning
2 msk Soja
1 ml Lagerblad
1/2 tsk Kumminfrön; stötta eller -krossade
1 tsk Oregano
1 tsk Chilipulver; ev något mer

Fräs den hackade löken i matfettet. Lägg i den urkärnade grovt skurna paprikan. Fräs alltsammans några minuter. Höj värmen och lägg i köttfärsen. Mosa sönder den med en trägaffel och fräs under omrörning. Tillsätt tomaterna, grovt skurna, och den finhackade eller pressade vitlöken. Smula i buljongtärniningen och rör i soja. Lägg i lagerbladet och blanda i kryddorna. Låt allt koka under lock på svag värme ca 30 minuter. Lägg i de avrunna bönorna och låt dem koka med i ca 5 minuter eller tills de blir riktigt varma. Servera grytan het.


Serverade matbaguetter till
 
  image26

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0